Traditionele Chinese Stoel Massage (TCSM)

In de Chinese traditie is massage een belangrijk middel om de gezondheid te bevorderen. Er bestaan verschillende traditionele massagemethoden; stoelmassage is daar een van.

 

Stoelmassage als leerproces

De Traditionele Chinese Stoel Massage is geen therapeutische, maar een ontspannende massage. Tegelijkertijd is het een interessant leerproces dat klachten kan helpen voorkomen. In deze stoelmassage heeft de cliënt namelijk een actieve houding, letterlijk en figuurlijk. Daardoor hebben de massages niet alleen een positief effect in de uren daarna. We streven naar een blijvend positief effect in het leven van alledag.

 

Meer vitaliteit, minder stress

Hoe ziet die actieve houding van de cliënt er dan uit? Je zit rechtop op een houten kruk terwijl de masseur over de kleding heen hoofd, nek, rug, schouders en armen masseert. Ondertussen wordt voortdurend je houding gecontroleerd en zo nodig gecorrigeerd. Zo leer je langzaam maar zeker ontdekken hoe je kunt ontspannen in een goede houding. Wat je leert, kun je direct in praktijk brengen tijdens al je dagelijkse bezigheden, van bureauwerkzaamheden tot en met huishoudelijke klusjes. Het geeft stress minder kans en helpt je om je vitaliteit te behouden.

 

On-site stoelmassage voor bedrijven

Gezondheid binnen organisaties wordt steeds belangrijker voor werkgevers en werknemers. Werkgevers willen de vitaliteit van hun medewerkers bevorderen om zo de arbeidsproductiviteit hoog te houden en de kosten voor ziekteverzuim laag. Werknemers willen vitaal blijven om de kansen op doorstroming te vergroten, maar ook simpelweg om aan het eind van de dag energie over te hebben voor hun gezin, sport of andere activiteiten. On-site stoelmassage kan helpen om de vitaliteit van medewerkers te verbeteren. Bedrijven kunnen de stoelmassage onder de werkkostenregeling laten vallen. Dit betekent dat medewerkers de massage betalen vanuit hun bruto loon, wat een besparing oplevert tussen de 36,5% en 52%. Wil je weten wat on-site stoelmassage voor de vitaliteit binnen jouw bedrijf kan betekenen, neem dan contact op om een afspraak te maken.