Nieuwsgierig? Van 7 t/m 18 januari 2019 gratis proeflessen!

Bevalt de proefles? Koop dan een strippenkaart.

 

Taiji ( tai chi ) voor particulieren en bedrijven

Taiji ( tai chi ) is een bewegingsvorm die zijn oorsprong heeft in teksten van Zhang Sanfeng. Deze daoïstische monnik kwam uit het Wudang gebergte in China, van waaruit de taiji zich in de loop der jaren steeds verder heeft ontwikkeld. Zo bestaan er vandaag de dag daoïstische stijlen, boeddhistische stijlen en moderne stijlen. Hoewel de bewegingen van taiji zijn voortgekomen uit de vechtsport, wordt taiji vooral beoefend voor een betere gezondheid. Je beweegt langzaam en streeft ernaar om de bewegingen vanuit een goede houding, aandachtig en functioneel uit te voeren. Dat helpt je bij het verbeteren van je coördinatie, balans, behendigheid, concentratie en je algehele vitaliteit. Hieronder een overzicht van de verschillende lesgroepen bij Dyn Dao.
 

Wudang taiji ( tai chi ) 13-vorm

Wudang taiji 13 is een korte daoïstische vorm die alle basisprincipes van taiji in zich heeft. In elke training oefenen we de hele vorm en daarnaast gaan we met één of twee bewegingen intensief aan de slag. Er zijn trouwens veel verschillende varianten van deze vereenvoudigde taiji-vorm.

Klik hier voor onze uitvoering van de Wudang taiji 13-vorm

 

Taiji ( tai chi ) 24-vorm (moderne yangstijl)

Een van de bekendste taiji-vormen is de 24-vorm. Deze wordt ook wel de Peking-vorm genoemd. Deze vorm is ontwikkeld in het midden van de 20e eeuw vanuit verschillende traditionele stijlen. In elke training oefenen we de hele vorm en daarnaast gaan we met één beweging intensief aan de slag. Op YouTube vind je de wereld aan mooie taiji-filmpjes.

Klik hier voor een mooie uitvoering van de 24-vorm

   

  Voor 60-plussers: taiji easy / balans, coördinatie, concentratie

  Deze lessen bestaan uit eenvoudige taiji-oefeningen, waarbij we focussen op balans, coördinatie en concentratie. De lessen zijn speciaal bedoeld voor 60-plussers die hun zelfredzaamheid zolang mogelijk willen behouden.

   

  Voor particulieren wekelijks in Drachten, Ureterp en Siegerswoude

  De training voor particulieren vinden plaats in dorpshuis de Uthôf in Siegerswoude en bij Sportschool Ebert. Kijk voor meer informatie over tijden en prijzen bij Lesrooster en Tarieven in het menu.

   

  Training voor bedrijven, instellingen en verenigingen

  Als de werkdruk hoog ligt, is het goed om af en toe het tempo te vertragen. In de taiji-training doen we dat letterlijk en figuurlijk. Mensen krijgen de kans om in de hectiek van de dag de aandacht weer terug te brengen naar zichzelf. Bedrijven, instellingen en verenigingen kunnen kiezen voor wekelijkse trainingen, een cursus of een eenmalige training. Philips Drachten en de gemeente Smallingerland kozen beide voor wekelijkse trainingen.

  • De training bij bedrijven vinden plaats volgens afspraak. Condities bepalen we in overleg.