Nieuwsgierig? Van 7 t/m 18 januari 2019 gratis proeflessen!
Bevalt de proefles? Koop dan een strippenkaart.

Wudang fitness voor particulieren en bedrijven

Wudang fitness behoort net als taiji tot de Chinese gezondheidssporten. Daarmee bedoelen we sporten die primair zijn ontwikkeld om je gezondheid te verbeteren. Wudang fitness is ontstaan in de daoïstische kloosters in het Chinese Wudang gebergte. Het is een uur lang non-stop bewegen in je eigen tempo. Er is geen muziek en er zijn geen apparaten, alleen je eigen lichaam als instrument. En een instructeur die alles voordoet. Ondertussen train je balans, coördinatie, snelheid en flexibiliteit, waarbij je leert om je in te spannen zonder uitgeput te raken. Een goede houding en rustige ademhaling krijgen veel aandacht. Wat je leert kun je gebruiken bij je dagelijkse bezigheden en bij andere sporten. Het doel is niet alleen je algehele fysieke en mentale conditie te verbeteren, maar ook om het proces van slijtage zoveel mogelijk te vertragen.

 

Wekelijks in Siegerswoude, Ureterp en Drachten

De lessen voor particulieren vinden plaats in dorpshuis de Uthôf in Siegerswoude en bij Sportschool Ebert in Drachten (de lessen bij het Bewegingscentrum Leeuwarden staan momenteel stil). Je kunt altijd langskomen voor een gratis proefles, maar laat het van tevoren wel even weten. Is je interesse gewekt, koop dan een 10-strippenkaart. Daarmee kun je meedoen aan alle lessen Wudang fitness én taiji. Als je er bent, krijg je een stempel. Ben je er niet dan betaal je dus ook niets. Heel handig als je onregelmatige werktijden hebt. Kun je wel elke week, dan is het voordeliger een blok van 10 lessen in één keer te kopen.

Kijk voor meer informatie bij Lesrooster en Tarieven in het menu.

Training voor bedrijven, instellingen en verenigingen

Gezondheid van medewerkers is momenteel een belangrijk punt van aandacht. Bedrijven en instellingen doen er dan ook alles aan om de kosten voor ziekteverzuim binnen de perken te houden. Wudang fitness sluit daar uitstekend bij aan, omdat deze methode ontwikkeld is vanuit het idee dat de mens zelf veel kan doen om zijn gezondheid te verbeteren. Daarnaast kun je dat wat je leert goed gebruiken bij andere activiteiten. Zo koos het Kamerkoor Marum voor een workshop Wudang fitness omdat de uitgangspunten voor een goede houding en ademhaling heel goed aansluiten bij het zingen. Bij de Provincie Fryslân geef ik elke maandagochtend voor werktijd én tijdens de lunchpauze een uur Wudang fitness.

De trainingen bij bedrijven vinden plaats volgens afspraak. Condities bepalen we in overleg.