Meditatie in Drachten en op locatie bij bedrijven

Zoek je voor jezelf een cursus meditatie in Drachten? Of wil je de mensen in je organisatie meer rust en mindfulness bieden met een meditatie cursus? Dyn Dao heeft cursussen meditatie voor beginners en gevorderden. Niet alleen particulieren, ook medewerkers van de Provincie Fryslân en Gemeente Smallingerland volgden al een meditatie cursus bij Dyn Dao.

Mediteren voor beginners en gevorderden

Meditatie is er in vele soorten, maar in één ding lijken ze op elkaar: meditatie brengt rust. En rust is van levensbelang in onze hectische maatschappij. Maar meditatie is meer. Veel meer. Er zijn heel veel verschillende meditatie oefeningen en die leer je het beste onder begeleiding. Daarom is het goed regelmatig les te nemen. Dyn Dao geeft mediteren voor beginners en gevorderden.

Wat is mediteren?

Mediteren, dat is iets doen met volledige aandacht. Dat kan op elk moment van de dag, bij elke activiteit. Vandaar ook de term mindfulness: leven in aandacht. Maar stel je de vraag ‘wat is mediteren?’ dan wil je misschien weten wat je tijdens de meditatie oefeningen moet doen. In het algemeen kun je stellen: je traint je aandacht. Waar die aandacht naartoe gaat, dat verschilt per methode en per oefening. Bij Dyn Dao gaat je aandacht primair naar de signalen in je lichaam.

Meer grip op je leven

Met signalen van je lichaam bedoelen we bijvoorbeeld pijn, spanning, emoties of gedachten. Dat kunnen heel kleine signalen zijn waar je in de hektiek van de dag niet zo bij stil staat. Maar ook als je het niet opmerkt, kunnen pijn, spanning, emoties en gedachten wel bepalen of je een fijne dag hebt of niet. Om meer grip te krijgen op je leven, moet je allereerst de signalen van je lichaam leren waarnemen. In de eerste meditatie cursus van Dyn Dao leer je hoe je dat doet. In de tweede meditatie cursus betrekken we de buitenwereld bij de meditatie.

De basis: zelfbewustzijn, rust en alertheid

De eerste 10 lessen gaan terug naar de basis van meditatie. Je leert tijdens verschillende meditatie oefeningen het effect van je houding op de meditatie. Je leert ook yoga oefeningen die het mediteren makkelijker maken. Tijdens de meditatie oefeningen leer je alert blijven op de signalen van je lichaam en je leert daar rustig mee omgaan. Zo ontwikkel je meer zelfbewustzijn, ook tijdens je dagelijks leven. En dat heb je nodig als er dingen zijn in je leven die je graag wilt veranderen.

Het vervolg: inzicht in jezelf in relatie tot je omgeving

Zodra je voldoende vertrouwd bent met de basis van meditatie, gaan we dieper in op de lichamelijke focus. In de volgende 10 lessen leer je beter omgaan met ervaringen tijdens het mediteren en je leert vanuit rust en alertheid omgaan met signalen uit je omgeving. Zo word je bewuster van je eigen functioneren in relatie tot de wereld om je heen. Dat is belangrijk als je niet wilt terugvallen in oude gewoontes, maar blijvend wilt veranderen.

Herhaling, herhaling, herhaling…

Wil je profijt houden van je meditatie cursus? Dan moet je ook blijven mediteren. Dat klinkt logisch, maar het vraagt wel discipline als je dat alleen thuis wilt doen. Veel mensen vinden dat lastig en willen daarom wekelijks blijven mediteren in een groep. Dat stimuleert bovendien om ook thuis te blijven mediteren. Daarom kun je na het volgen van een cursus altijd aanhaken bij een herhaling van diezelfde cursus. Je kunt dan betalen met een reguliere strippenkaart van Dyn Dao. Heb je die niet, dan kun je de lessen die je volgt, betalen als losse les. Bij bedrijven die de eerste 10 of 20 lessen als cursus hebben geboekt, geeft Dyn Dao op verzoek herhalingslessen.

Deelnemers over meditatie bij Dyn Dao

“Ik kan beter omgaan met drukte en stress.”
“Ik heb geen last meer van slaap apneu.”
“Mijn concentratie is verbeterd.”
“Ik kan nu beter prioriteiten stellen.”
“Ik kan weer slapen zonder medicijnen.”
“Ik kan sneller afstand nemen van storende kwesties.”
“Het was ronduit goed, ook qua sfeer, inzet en deskundigheid van de trainer.”
“Een aanrader voor veel mensen.”
“Ik heb beide cursussen twee keer gedaan. De tweede keer was absoluut een verrijking.”