Mindful sporten in Drachten? Wudang fitness!

Wil je sporten in Drachten of Siegerswoude? Kies voor Wudang fitness. Dyn Dao is de enige in Noord-Nederland die deze gezonde, ontspannen manier van sporten aanbiedt. Je beweegt matig intensief, zonder apparaten, zonder muziek. Zo leer je luisteren naar je lichaam en leer je het optimaal gebruiken. Dat brengt rust in je lichaam en rust in je hoofd. We noemen het mindfulness in beweging. Je kunt bij Dyn Dao groepslessen volgen, maar ook privélessen en workshops.

Vragen? Neem contact op

Sporten voor ouderen? Begin er jong mee!

Wudang fitness is een sport die op elke leeftijd interessant is. Ben je jong, dan is het belangrijk om goed te leren voelen wat beweging met je lichaam doet en hoe ver je daarin kunt gaan. Wudang fitness leert je dat. Om diezelfde reden valt Wudang fitness ook onder de sporten voor ouderen. Want als je niet meer alles kunt wat je vroeger kon, dan weet je hoe belangrijk het is om zuinig te blijven op je lichaam. Wudang fitness leert je verantwoord sporten.

Groepsles

Wudang fitness is een groepsles. De trainster staat voor de groep en je doet haar na. Elke oefening wordt een aantal keren herhaald en je gaat vloeiend door naar de volgende. Er zijn geen apparaten, er is geen muziek, je luistert naar je eigen lichaam.

De voordelen van Wudang fitness

  • Je verbetert je conditie zonder moe te worden
  • Je stimuleert een gezonde bloedsomloop
  • Je bevordert vetverbranding, dankzij een rustige hartslag
  • Je leert een gezonde houding aan
  • Je maakt spieren en gewrichten soepel
  • Je ontwikkelt de sterke, aërobe spiervezels in je lichaam
  • Je ontdekt hoe je snel kunt bewegen vanuit ontspanning
  • Je krijgt een betere balans en coördinatie
  • Je traint je hele lichaam

Conditie verbeteren zonder zweten

De hele les doe je zonder stoppen, maar je kiest je eigen tempo. Je houdt je ademhaling rustig en je hartslag kalm. Binnen die grenzen haal je het maximale uit jezelf. Als je net niet zweet, dan zit je goed. Zo leer je optimaal omgaan met je energie en train je blessurevrij bewegen.

Gezondheidssport

Wudang fitness is het schoolvoorbeeld van een gezondheidssport. Het is speciaal ontwikkeld voor een betere gezondheid. Veel sporten zijn ontstaan vanuit competitie of een schoonheidsideaal. Dat brengt risico’s met zich mee, zoals blessures en een verhoogd stressniveau. Denk dus goed na voor je gaat sporten. Zoek je competitie? Streef je naar een bepaald uiterlijk? Of kies je voor gezondheid?

Deelnemers over Wudang fitness

“Op het werk merk ik dat mijn conditie enorm is verbeterd.”
“Sinds ik Wudang fitness doe, heb ik geen last meer van mijn rug.”
“Door Wudang fitness kan ik nu ook weer fietsen en golfen.”
“Ik kan me veel beter concentreren dan vroeger.”
“Na een herseninfarct heeft Wudang fitness me geholpen veel van mijn mobiliteit terug te krijgen.”

Neem contact op