Mindful sporten in Drachten? Wudang fitness!

Wil je sporten in Drachten of Siegerswoude? Kies voor Wudang fitness. Dyn Dao is de enige aanbieder in Noord-Nederland van deze gezonde, ontspannen manier van sporten. Je beweegt matig intensief, zonder apparaten, zonder muziek. Zo leer je luisteren naar je lichaam en leer je het optimaal gebruiken. Dat brengt rust in je lichaam en rust in je hoofd. We noemen het mindfulness in beweging. Je kunt bij Dyn Dao groepslessen volgen, maar ook privélessen en workshops.

Sporten met aandacht voor je lichaam

Bij Wudang fitness ben je een uur lang non-stop aan het bewegen, in je eigen tempo. De instructeur doet alle oefeningen voor en jij doet ze na. Elke oefening wordt een aantal keren herhaald en gaat dan vloeiend over naar de volgende oefening. Er is geen muziek en er zijn geen apparaten. Je luistert met aandacht naar je eigen lichaam en je leert het op een gezonde manier gebruiken.

Conditie verbeteren zonder zweten

De hele les blijf je bewegen met een rustige hartslag en een rustige ademhaling. Binnen die grenzen haal je het maximale uit jezelf, zonder je stressniveau te verhogen. Als je net niet zweet, dan zit je goed. Zo leer je optimaal omgaan met je energie en wordt je conditie steeds beter.

Meer vetverbranding door lage hartslag

Veel mensen denken dat je het meeste afvalt als je fanatiek sport op een hoge hartslag. Dat klopt echter niet. Bij een hoge hartslag heeft het lichaam koolhydraten (suikers) nodig voor de verbranding. Vet – ook lichaamsvet – wordt pas goed verbrand als je met een rustige hartslag beweegt.

Minder slijtage door een betere houding

Bij Wudang fitness is er veel aandacht voor een gezonde houding. Je leert hoe je ontspannen rechtop kunt staan en van daaruit beweegt. Zo krijg je minder slijtage in je rug en nek. Je leert ook hoe je het risico op slijtage aan je gewrichten kunt verminderen.

Betere balans, coördinatie en flexibiliteit

De oefeningen van Wudang fitness verbeteren je balans, je coördinatie en je flexibiliteit. Dat is handig in het dagelijks leven en het is belangrijk als je op hoge leeftijd nog mobiel wilt zijn. Want zonder deze vaardigheden worden dagelijkse dingen als wandelen, traplopen en boodschappen doen een hele beproeving. Wudang fitness is erop gericht om je behendigheid te verbeteren en je zelfstandigheid zo lang mogelijk te behouden.

Sporten voor ouderen én jongeren

Wudang fitness is een sport die op elke leeftijd interessant is. Hoe oud je ook bent, het is belangrijk om goed te kunnen voelen wat beweging met je lichaam doet, hoe ver je op dit moment kunt gaan en of er nog meer mogelijk is. Wudang fitness leert je om de grenzen van je mogelijkheden op te zoeken en die – waar mogelijk – langzaam maar zeker te verruimen.

Voor fanatieke sporters en voor ‘niet-sporters’

Vanwege de verbetering van je lichaamsbewustzijn tijdens het sporten, is Wudang fitness ideaal als je ook een andere sport doet. Het helpt je om op een gezondere manier met je sport om te gaan. Doe je nauwelijks iets aan sport of beweging, dan is Wudang fitness ideaal vanwege de veelzijdigheid van de oefeningen. Je hele lichaam komt aan bod.

Als je gezondheid je lief is

Wudang fitness is het schoolvoorbeeld van een gezondheidssport. Het is namelijk speciaal ontwikkeld om je gezondheid te verbeteren. De meeste sporten zijn dat niet; die zijn ontstaan vanuit competitie of een schoonheidsideaal. Dat brengt risico’s met zich mee, zoals blessures en een verhoogd stressniveau. Denk dus goed na voor je gaat sporten. Zoek je competitie? Streef je naar een bepaald uiterlijk? Kies je voor gezondheid? Of wil je een combinatie van die drie? Het is jouw keuze.

Deelnemers over Wudang fitness

“Op het werk merk ik dat mijn conditie enorm is verbeterd.”
“Sinds ik Wudang fitness doe, heb ik geen last meer van mijn rug.”
“Door Wudang fitness kan ik nu ook weer fietsen en golfen.”
“Ik kan me veel beter concentreren dan vroeger.”
“Na een herseninfarct heeft Wudang fitness me geholpen veel van mijn mobiliteit terug te krijgen.”