Stoelmassage Drachten, Groningen, Leeuwarden

Ben je op zoek naar een stoelmasseur in de regio Drachten, Groningen, Leeuwarden? Dyn Dao geeft stoelmassages op een kruk. Bij deze methode leer je de spieren ontspannen én de zithouding verbeteren. Zo kun je aanwezige klachten verminderen en toekomstige klachten voorkomen. Medewerkers van Philips Drachten en de provincie Fryslân profiteerden er al van.

Wat is ergonomisch werken?

Wie kent het niet: de hele dag achter je pc en aan het eind van de dag heb je last van je hoofd, nek, schouders of armen. Ergonomisch werken is niet alleen een kwestie van stoel, bureau en pc goed afstellen. Wat is ergonomisch werken dan nog meer? Je moet zelf een gezonde zithouding aanleren. De stoelmassage op de kruk is daarvoor bij uitstek geschikt.

Rughouding verbeteren door massage op kruk

Mensen met rugklachten wijten dat vaak aan een verkeerde stoel. Maar een stoel maakt je rug niet recht of krom. Je rughouding verbeteren is iets wat je zelf moet doen. Het is belangrijk dat je vanuit ontspanning rechtop gaat zitten. Dat leer je tijdens de massage op de kruk.

Goede zithouding aanleren

Een goede zithouding begint bij je voeten. Tijdens de massage leer je hoe je ze het beste neerzet. Je leert hoe je goed op je zitbeentjes gaat zitten en je leert om vanuit ontspanning je wervelkolom lang en verticaal te maken. Een goede zithouding is dus actief en toch ontspannen. Dat moet je trainen. Daarom wordt tijdens de massage voortdurend je houding gecorrigeerd. Wat je leert, pas je vervolgens toe tijdens je werk. Zo wordt een goede zithouding langzaam maar zeker een gewoonte.

Hoofd, nek, schouders, rug en armen

De massage op de kruk gaat over de kleding heen. Het is een massage van hoofd, nek, schouders, rug en armen. De methode is ontspannend en leerzaam voor mensen die veel tijd achter de computer doorbrengen of repeterende werkzaamheden doen. Denk maar aan kantoorpersoneel, kappers of mensen aan een fabriekslijn.

Vermindering van klachten

Teveel spierspanning en een verkeerde houding liggen ten grondslag aan veel rug-, nek-, arm en schouderklachten. Ervaring heeft uitgewezen dat deze massage met houdingcorrectie in veel gevallen verbetering geeft. Klachten kunnen zelfs volledig verdwijnen.

Meer energie dankzij stoelmassage mét houdingcorrectie

Veel mensen spannen spieren aan die ze voor hun bezigheden op dat moment helemaal niet hoeven aan te spannen. Zo’n aangespannen spier wordt minder goed doorbloed en verzuurt. Dat levert pijnklachten op die vaak steeds ernstiger worden. Dat kost veel energie. Energie die je juist hard nodig hebt als de werkdruk hoog is. Een vicieuze cirkel die massage op de kruk kan helpen doorbreken. Want wie ontspannen kan blijven werken, heeft aan het einde van de dag nog energie over.

Deelnemers over stoelmassage bij Dyn Dao

“Na de massage op de kruk voel ik me veel lichter.”
“Vaak denk ik dat mijn spieren niet gespannen zijn, maar na afloop van de massage ben ik altijd veel meer ontspannen.”
“Sinds ik stoelmassage doe, in combinatie met Wudang fitness, heb ik zelden nog migraine.”
“Door de stoelmassages voel ik nu ook vaak op andere momenten dat ik mijn schouders aanspan terwijl dat niet nodig is.”
“Ik heb geen stoelmassage meer nodig, want nu ik weet hoe ik moet zitten, heb ik geen last meer van mijn rug.”
“Ik kom altijd graag terug voor een stoelmassage, want anders val ik toch weer terug in mijn oude gewoonte.”