Mindfulness trainen in Drachten en omstreken

Wil je mindfulness trainen in de regio Drachten, dan zijn er veel mogelijkheden. Bij Dyn Dao krijg je geen standaard 8-weekse mindfulness cursus. Je leert daarentegen mindfulness in beweging, mindfulness in rust, mindfulness tijdens drukte, mindfulness op je werk, mindfulness voor je persoonlijke ontwikkeling en mindfulness tijdens het eten. Je kunt kiezen uit zes verschillende methodes die je leren aandachtig te blijven voor de signalen van je lichaam en daar op een goede manier op te reageren. Zo leer je beter omgaan met stress. Dat is leven in aandacht.

Mindfulness in rust: yin yoga

Misschien is dit wel het makkelijkste: mindful blijven terwijl je lichaam stil is en je spieren ontspannen. Yin yoga geeft je de kans om goed te voelen wat er in je lichaam gebeurt als je met volledige aandacht je grenzen opzoekt. Zo leer je op verantwoorde wijze je mogelijkheden verruimen.

Mindfulness in beweging: tai chi

Een groot deel van de dag zijn we in beweging, onderweg van A naar B. Een hele kunst om dan in gedachten niet bij A te blijven hangen of al vooruit te denken aan B. Tai chi leert je om met je aandacht te blijven waar je nú bent. Dat geeft rust en kalmte.

Mindfulness in beweging: Wudang fitness

Soms moeten dingen gewoon even snel. Maar er is een verschil tussen snel en gehaast. Wudang fitness leert je met de juiste aandacht het lichaam kalm te houden, terwijl je toch snel bent. Daardoor houd je het langer vol en heb je na afloop nog steeds energie.

Mindfulness op het werk: stoelmassage op een kruk

Tijdens het werk vergeten we vaak ons lichaam. Tot het zeer gaat doen door de eenzijdige, gespannen houding. Stoelmassage op een kruk leert je ontspannen in een gezonde werkhouding. Met de juiste aandacht voor een actief, ontspannen lichaam blijf je fit en kun je je werk beter doen.

Mindfulness voor persoonlijke ontwikkeling: meditatie

Allemaal hebben we onze sterke en zwakke punten. Het is belangrijk dat je accepteert wie je bent. Maar je mag jezelf ook veranderen. Meditatie bij Dyn Dao helpt je ontdekken hoe jij de dingen doet. Vanuit dat bewustzijn kun je je leven in de richting te sturen die jij graag wilt.

Mindfulness tijdens het eten: voedingsadvies

Eten is voor veel mensen iets wat snel even tussendoor moet. Maar je eten kopen, bereiden en nuttigen met aandacht is essentieel voor je gezondheid. Als met aandacht je boodschappen doet, kun je welbewust gezonde keuzes maken. Wanneer je het eten bereidt met aandacht, dan is het makkelijker om een smaakvolle maaltijd op tafel te zetten. En als je vervolgens met aandacht eet, komt dat je spijsvertering ten goede en voel je beter aan wanneer je verzadigd bent. In het voedingsadvies komen deze aspecten aan de orde.

Mindfulness in Friesland, Groningen en Drenthe

Wil je weten welke van deze methodes je het beste kunt kiezen? Probeer eens een les of stoelmassage. Voor bedrijven verzorgt Dyn Dao workshops en introducties in alle bovengenoemde methodes voor meer mindfulness. In Friesland, Groningen en Drenthe.