Tai chi Drachten, Siegerswoude en Bakkeveen

Ben je op zoek naar tai chi in Drachten, Siegerswoude of Bakkeveen? In een groepsles, privé of als workshop? Welkom bij Dyn Dao. Of wil je een tai chi workshop voor je organisatie? Dyn Dao geeft trainingen op locatie in Friesland, Groningen en Drenthe.

Wat is tai chi?

Wat bij tai chi het eerst opvalt, zijn de langzame bewegingen. De uitdaging is te leren bewegen vanuit een goede houding, met volledige aandacht. Mindfulness in beweging dus. Efficiënt omgaan met je energie staat daarbij centraal. De tai chi bewegingen komen uit de vechtsport, maar tai chi wordt tegenwoordig vooral beoefend voor een betere gezondheid. Belangrijker dan de vraag ‘wat is tai chi?’, is dan ook de vraag ‘wat doet tai chi met je?’ Je lichaam en geest worden alert vanuit ontspanning. Dat helpt je bij het verbeteren van je balans, behendigheid, coördinatie en concentratie. Zeg maar: je algehele vitaliteit.

Tai chi 24 vorm

In Nederland is de tai chi 24 vorm (Peking-vorm) de meest bekende tai chi vorm. Het is een korte serie die is ontwikkeld in het midden van de 20e eeuw vanuit verschillende traditionele stijlen. In elke training oefenen we de hele vorm en daarnaast gaan we met één of twee bewegingen intensief aan de slag. Op YouTube vind je mooie filmpjes van de tai chi 24 vorm.

Wudang tai chi 13-vorm

Wudang tai chi 13 is een korte vorm uit het Chinese Wudang-gebergte. Alle traditionele basisprincipes van tai chi zitten erin. Elke training oefenen we de hele vorm en gaan we met één of twee bewegingen intensief aan de slag.

Tai chi easy (voor 60-plussers)

Ben je niet meer piepjong of vind je zo’n hele tai chi vorm te veel van het goede? Kies dan tai chi easy. In deze lessen doen we tai chi bewegingen uit de tai chi 24 vorm. We doen niet de complete vorm, maar je leert basisbewegingen die je ook makkelijk thuis kunt oefenen. De focus ligt op het verbeteren van je houding, balans, coördinatie en concentratie. Ook goed te weten: regelmatig tai chi verbetert je geheugen!

Uit het oude China

Tai chi komt uit China. Grondlegger was Zhang Sanfeng die leefde in het Wudang gebergte in de veertiende eeuw. Van daaruit heeft de tai chi zich ontwikkeld en verspreid over de wereld. Vandaag de dag zijn er veel verschillende tai chi stijlen en binnen elke stijl zijn er verschillende tai chi vormen. Elke vorm is een vaste serie bewegingen.

“Tai chi brengt me heel veel rust.”

Vragen?

“Mijn balans is veel beter geworden.”

Vragen?

“Ik weet eindelijk het verschil tussen links en rechts.”

Vragen?

“Dankzij tai chi weet ik hoe ik mijn lichaam moet gebruiken als ik een ladder op ga.”

Vragen?