Yoga in Drachten en Siegerswoude

Zoek je yoga in Drachten of omgeving? Dyn Dao geeft yogalessen in Drachten (De Lawei), in Siegerswoude en online via Skype. Yin yoga om precies te zijn. Eén van de meest populaire vormen van yoga momenteel. Je kunt kiezen voor een groepsles, privéles of workshop.

Deze zomer ook in Bakkeveen bij De Slotplaats – dinsdag 9.00-10.15 uur. Klik hier om je aan te melden via Natuurmonumenten.

Vragen? Neem contact op.

Wat is yin yoga?

Bij yin yoga blijf je vanuit ontspanning langere tijd in dezelfde houding, variërend van twee tot vijf minuten. Door in een yogahouding je spieren te ontspannen, krijgen je gewrichten meer ruimte en je bindweefsel meer souplesse. Inderdaad, lenigheid is niet alleen een kwestie van soepele spieren. Zijn je gewrichten stijf en je bindweefsel stug, dan is lenigheid ver te zoeken. Op de vraag ‘Wat is yin yoga’, kun je dus ook zeggen: yin yoga maakt je lenig.

Jong blijven

Met dank aan Paul Grilley, de grondlegger van yin yoga, en Thomas Meijers, de ontdekker van de Anatomy Trains, weten we dat bindweefsel een cruciale rol speelt bij veroudering. Je bindweefsel is één groot weefselnetwerk door je hele lichaam. Naarmate je ouder wordt, verliest je bindweefsel souplesse. Gelukkig kun je met yin yoga dat proces vertragen. Zo houd je je lichaam jong.

Ontspanningsoefeningen

Je kunt yin yoga ook zien als een serie ontspanningsoefeningen, want je leert je spieren ontspannen in veel verschillende houdingen. Dat valt niet altijd mee. Maar zodra het lukt, brengt dat een diepe vorm van ontspanning met zich mee. Tegelijkertijd creëert de ontspanning van je spieren meer ruimte in je bindweefsel en in je gewrichten. Je lichaam gaat licht en toch sterk aanvoelen. Heel aangenaam en heel gezond.

Yin yoga oefeningen

Op internet vind je de wereld aan yin yoga oefeningen. De vraag is of het verstandig is om yin yoga te leren vanaf internet. Je ziet vaak dat mensen onbewust hun ervaring met andere bewegingsvormen toepassen op de yin yoga oefeningen. Zo veranderen ze ongemerkt de oefeningen én de resultaten. Met het risico op blessures. Dyn Dao adviseert om naast de oefeningen thuis ook les te nemen bij een deskundig trainer.

Deelnemers over yin yoga

“Met mijn rug gaat het veel beter nu ik yin yoga doe.”
“Ik ben veel soepeler geworden.”
“Sinds ik yin yoga doe, heb ik geen last meer van ischias.”
“Ik vind de lessen gewoon héérlijk.”

Vragen? Neem contact op